„Juozapinių juomarks“

Visi visi – maži ir dideli, prekeiviai ir pirkėjai, linksmybių mėgėjai  gerai nusiteikę šių metų kovo 15 dieną sugužėjo į Mažeikių lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ organizuojamą „Juozapinių jomarką“.
Sakoma, kad per Juozapines parskrenda pempės ir sveikina visus sulaukus pavasario.
Juozapinių jomarke apsilankė pats Juozapas ( priešmokyklinio ugdymo mokytojas Andrius Paleičikas) su Gaspadinėmis (priešmokyklinio ugdymo mokytoja Ilona Juodiene ir ikimokyklinio ugdymo mokytoja Rita Garaliene) ir mažaisiais dainorėliais, vadovaujamais meninio ugdymo mokytojos Daivos Gedvilienės. Vaikai dainavo, muzikavo liaudiškais instrumentais. Nustebino priešmokyklinukė Evelina, kuri parodė, kaip verpti siūlius senoviniu verpimo rateliu. Šio mokslo, pasak Evelinos, ją išmokė senelis.
Pasiklausę linksmos šnekos ir skambių dainų, visi sugužėjo į Juozapinių jomarką. Susirinkusieji galėjo ne tik akis paganyti, bet ir pirkti, mainyti, parduoti, ploninti savo pinigines.
Kūrybingų, išradingų ir darbščių mamyčių, močiučių, vaikų ir pedagogų dėka grupių prekystaliai lūžo nuo gardžiausių, kvapniausių ir įmantriausių kepinių, dirbinių, rankdarbių įvairovės. Visi džiaugėsi įsigiję įvairiausių skanumynų, rankdarbių ir kitų prekių. Šventės dalyviai namo grįžo kupini džiugių emocijų, pilnais pirkinių maišeliais, nešini lauktuvėmis ir tuščiomis piniginėm.